En dröm om sommarenJag känner hur träpanelens ojämnheter lämnar djupa märken i min rygg när jag äntligen lägger mig ner igen. Smärtan har för stunden domnat bort och jag känner hur tröttheten efterlängtat tar över min utmattade kropp. Känner hur ögonlocken blir tyngre och tyngre och ger tillslut efter och låter dem falla med ett tyst stön av utmattning. Huvudet faller ner på kudden och tyngden gräver en grop i dunet. Med väggens märken fortfarande på min rygg så drar jag täcket ända upp över axlarna för att inte frysa i värmen, tar ett andetag av den unkna instängda luften och ler för mig själv.Jag letar mig bort i världen av drömmar, suddig och abstrakt, i skogen jag vandrar. Där växer träden höga, och marken är grön, grenar river och sliter men jag bara njuter av naturen.Längst de spruckna vägarna sticker pinnar av ett gammalt staket upp, det har stått där så länge jag kan minnas, väderbitna och gråa, för att hålla kossorna borta.Innanför pinnarna, i hagarna, leker kossorna kurragömma bakom björkarnas sönderspruckna stammar, gräset lever grönt på marken, andras in daggdropparnas melodier. Sommaren har kommit till landet.


Upp och ner växer småvärlden, trådar knyter den samman, som en kjol av spindelväv, ett dödligt vapen för den som är liten som en daggdroppe, men det är en vacker död, att fastna i ett nät av kristalldroppar.Trådmakaren har inte tid att hälsa, inte tid att sitta still, inte tid att stanna och posera på min bild. Men det är okej, jag fascineras av hans verk, följer trådarna tills det är dags att åter gå hem, åter somna och vakna då dimman och drömmarnas land sedan länge försvunnit bort. Men det gör inget, jag kommer tillbaka dit imorgon.

Kommentarer
Postat av: alekzandra

<3

2011-05-11 @ 18:56:48
URL: http://rouletterusse.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Du tar jättefina bilder! Jag gillar hur du gjort med den översta, annorlunda, men även dem andra är fina. Skitsnyggt med dimman :)

2011-05-13 @ 23:59:49
URL: http://ellinorpresents.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0