Ord, gömda i utkast mappen på en blå telefon
Utkast 9 december 2010, 03.56

Jag har aldrig riktigt tyckt om ordet missbruk. Jag har alltid tänkt på det som något oacceptabelt, något smutsigt. Ordets betydelse har varit som en svag vetskap men aldrig funnits i min närhet. Ni vet, som en bild uppmålad av någon annan. Såhär efter allt, när flera år passerat, så tycker jag fortfarande att det är att överdriva när jag kallar mig själv för före detta missbrukare. Missbrukare. Usch vilken stämpel det ger mig. Men när man tänker på ordets betydelse, så är det precis vad de där åren var. Jag missbrukade det, använde det fel. Som ett sätt att finna kortvarig närhet, för då, på den tiden, var alla former av närhet bra. Ja. Jag missbrukade närhet.

Jag lät mig utnyttjas och trampas på bara för den där sekunden av.. Självkänsla. Känslan av att jag duger till de här, jag är bra, jag är fin. "Han vill ju". Oftast betydde dem, människorna, inte ens något, personerna var obetydliga. Och det kunde vara allt från att diska åt någon och få ett tack till att, göra saker jag ännu inte ens vågar erkänna.

När man tänker på det så finns ordet överallt. Min mamma missbrukar tobak, pappa likaså. Och om man bara vänder på det hela, och letar upp en mildare synonym, som "felanvänder" så blir det plötsligt inte alls lika farligt längre. Ja, jag har felanvänt mig själv.
It's in the past.

Kommentarer
Postat av: E

sv: ja!:) oj tack och tack själv!:)

2011-03-09 @ 19:30:24
URL: http://esecret.blogg.se/
Postat av: Denbyblog1976

Your site is best for specialist! i Like IT!

2011-05-18 @ 11:36:36
URL: http://denbyblog1976.blog366.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0