Ord, gömda i utkast mappen på en blå telefon 2

13 februari 2011, 00.33

Andra gången någon friade till mig var på en kulle i vackra Göteborg, jag föredrar att se det som en kulle, även om det nog snarare var ett berg. Det är snart två år sedan nu, och inte helt olikt det första frieriet var det framfört av någon vars rädsla över att förlora mig tagit över och antagligen fått ett så dumt förslag som frieri att låta väldigt bra. I pojken i frågas öron var det nog sista utvägen. Detta hände runt påsk, och det är nog därför jag kom att tänka på det just nu. Och visst led jag med barnet som oförstående tittade tillbaka på mig när mitt svar löd. Ett nej ekade i skogen, kanske till och med ett nej i versaler, och slog honom där han satt, förklädd i en mans sammanbitna konturer, så hårt i ansiktet att han förvandlades till en liten enslig pojke utan livsglädje. Tårarna föll ner för de nu vitmålade kinderna. Allt hopp var för honom borta och jag insåg plötsligt, försent såklart, varför han valt en så brant kulle att fråga mig på.

Jag har bra minnen av den staden ändå, fiskmåsarna i hamnen och den stora bergochdalbanan i trä som jag svurit så djupt och heligt att aldrig åka och sen åkte så många gånger att kön tillslut bara bestod av mig själv och mina trogna tivolikamrater. Båten där jag delade hytt med en liten blond dam som bara åt ostbågar medans jag själv fascinerat tittade på kanal 6 för första gången, det var en travhäst som föll, det minns jag väl. Bron med texten "det löser sig" och spårvagnarna. Jag saknar den djupt, staden vid havet.

Hade han hoppat hade jag förstått, hade han kastat sig ner för klipporna hade jag inte blivit förvånad. Men ibland, är historier inte menade att sluta så, något hemskare måste alltid hända.

Kommentarer
Postat av: agnes parbratt

åh vad jag tyckte om din text! skummade bara igenom först, klickade vidare till nästa blogg men stannade upp och undrade, men, vad hände där? så jag klickade mig tillbaka och läste hela texten.

fy sjutton vilken vackert skriven text. gillar den till tusen! kram

2011-03-17 @ 16:25:13
URL: http://jagagnescecilia.blogg.se/
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

åh, se där! varje dag lär man sig något nytt.Oj, din text är... förstummande bra!

2011-03-17 @ 18:44:47
URL: http://lorissalovebomb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0